ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΤ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

«Η δρομολογούμενη απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου από την πλατεία Αριστοτέλους θα σημάνει την οριστική παράδοση του κέντρου της Θεσσαλονίκης στην εγκληματικότητα.

Σε αυτή την πλατεία – σύμβολο της πόλης που πλέον έχει καταντήσει από το ύψος της Ερμού και πάνω γκέτο λαθρομεταναστών, με τις συγκρούσεις μεταξύ των αλλοδαπών να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, η λειτουργία του αστυνομικού τμήματος ήταν το τελευταίο οχυρό τήρησης της νομιμότητας. Μεταφέρω δημόσια την κραυγή αγωνίας κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής, πως την επόμενη ημέρα της μεταφοράς του ΑΤ η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αυτή η περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και ο διασυρμός της εικόνας της Θεσσαλονίκης στους επισκέπτες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς να αναζητήσουν πρόσφορους, λειτουργικούς χώρους για τη μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος σε περιοχή πλησίον της σημερινής, εάν και εφόσον δεν μπορεί να αποτραπεί η εγκατάλειψη του κτιρίου στην πλατεία Αριστοτέλους.  Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα βρούμε τα χειρότερα μπροστά μας…»