Περιοδεία Υποψ. Περιφερειάρχη Σ. Αβραμόπουλου στον Ευκλείδη

Στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» στη Θεσσαλονίκη περιόδευσε την Τρίτη 16 Απριλίου ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Αγαθαγγέλου, Άρτεμη Ανδρονικίδου και Δέσποινα Δάσιου, όπου συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς των επαγγελματικών λυκείων και επισκέφθηκαν τα εργαστήρια.
Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος τόνισε την σημασία που έχει να εκλεγούν σε δήμο και περιφέρεια, αξιόπιστοι σύμμαχοι των εργαζομένων, όπως οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και έχουν αποδείξει ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων. 
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ για τα ζητήματα της παιδείας και της τεχνολογικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο όπως είπε «δεν είναι ούτε συγκυριακό ούτε προεκλογικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ το πως θα αναβαθμιστεί η θέση του εκπαιδευτικού και οι όροι δουλειάς του, το περιεχόμενο των μαθημάτων αλλά και σε ποιες υποδομές πραγματοποιείται η προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης από τους μαθητές».
Για το κομμάτι των υποδομών, το οποίο περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της τοπικής διοίκησης, χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» την χρηματοδότηση των όποιων έργων πραγματοποιούνται -ύστερα από πιέσεις- από την περιφέρεια στα σχολεία. Σχετικά με αυτά τα έργα συμπλήρωσε πως «εμείς ποτέ δεν υιοθετούμε τους πανηγυρισμούς στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, δηλαδή να λείπουν εκατοντάδες σχολικές αίθουσες, δεκάδες σχολικά συγκροτήματα μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα εργαστήρια αλλά και προβλήματα ελέγχου της αντισεισμικής επάρκειας των σχολικών κτιρίων. Και ενώ είναι τόσο μεγάλες οι ανάγκες, να γίνεται κάτι ελάχιστο και να στήνεται σε αυτό ένα επικοινωνιακό πανηγύρι, πρακτική που ακολουθεί κατά κόρον ο νυν Περιφερειάρχης, κ. Τζιτζικώστας».
Σχετικά με το πλαίσιο των διεκδικήσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην τοπική διοίκηση, έθεσε ως κεντρική «την συμβολή με οποιονδήποτε τρόπο στην αναβάθμιση της θέσης όλων των εργαζομένων και συνολικότερα των λαϊκών στρωμάτων, την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις για απαραίτητα έργα και υποδομές και στον τομέα της σχολικής στέγης και υποδομών παιδείας αλλά και ευρύτερα στους τομείς της αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων. Όπως και στο προηγούμενο διάστημα, θα αμφισβητήσουμε τις προτεραιότητες και ιεραρχήσεις της περιφερειακής διοίκησης η οποία αντιμετώπισε αυτά τα έργα ως μη επιλέξιμα, γιατί δεν συμβάλουν στην ανάπτυξη των κερδών μεγάλων επιχειρηματιών».
Τέλος, κάλεσε σε στήριξη και συμπόρευση με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, καθώς «ο συμβιβασμός με την υπάρχουσα κατάσταση απέχει από τις πραγματικές δυνατότητες για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».
Στην παρέμβασή του, ο Νίκος Αγαθαγγέλου κάλεσε τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς να απαντήσουν «αν μπορεί κάποιος που είναι υπέρ της  ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί τη δημόσια δωρεάν παιδεία» σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου.