Πάνω από 225.000 οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την λήψη του κοινωνικού μερίσματος με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερες από 225.000 αιτήσεις μέχρι σήμερα. Οι 42.000 έχουν γίνει ήδη αποδεκτές, με το κονδύλι αυτό να ανέρχεται στα 26,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι 71.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί λόγω εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, ενώ 112.000 βρίσκονται σε αναμονή.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι το τέλος του μήνα θα δουν το ποσό πιστωμένο στον λογαριασμό τους έως τις 10 Μαΐου. Αναφορικά με τους ενστόλους, 74.000 εξ αυτών έως τις 10/5 θα δουν πιστωμένο στους λογαριασμούς τους ποσό που συνολικά θα φθάνει στα 37 εκατομμύρια ευρώ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.gsis.gr, ενώ όσοι προλάβουν έως 30 Απριλίου θα λάβουν το επίδομα -που ξεκινά από 500 ευρώ για άγαμο- έως τις 10 Μαΐου. 

H ΓΓΠΣ υπενθυμίζει στους υποψήφιους δικαιούχους ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση της περυσινής χρονιάς και ότι απαιτείται να υπάρχουν κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα Taxis. 

 

Αναφέρεται ότι πρέπει να υποβληθούν τα ακόλουθα προσωπικά στοιχεία:

1.       Οικογενειακή κατάσταση (άγαμος, έγγαμος)

2.       Ο ΑΜΚΑ

3.       Το έτος γέννησης

4.       Ο αριθμός παροχής της ΔΕΗ και σε περίπτωση μη ύπαρξης, η διεύθυνση.

5.       Η συμπλήρωση της ένδειξης αν έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%

6.       Τα στοιχεία επικοινωνίας (email τηλέφωνο)

7.       Ο αριθμός του IBAN

Επίσης αναφέρεται ότι θα ζητηθούν στοιχεία για τον σύζυγο, τα προστατευόμενα τέκνα και τα πρόσωπα που φιλοξενούνται στην ίδια οικία. Τα στοιχεία που θα ζητηθούν για τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι:

·         Η σχέση του αιτούντος με το μέλος που υποβάλλει την αίτηση (σύζυγος, προστατευόμενο τέκνο, ανήλικος φιλοξενούμενος κλπ)

·         Ο ΑΦΜ για τους ενήλικους και για όσους ανήλικους διαθέτουν

·         Ο ΑΜΚΑ

·         Το έτος γέννησης

·         Η ένδειξη αν έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%

Δείτε εδώ τον αναλυτικό οδηγό που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων