Πάνω από τα όρια επιφυλακής παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου

Πάνω από τα όρια επιφυλακής παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου, ωστόσο το φαινόμενο δεν προκαλεί ανησυχία στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και συνεχίζουν να παρακολουθούν το φαινόμενο.

Ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας τονίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν περιοχές.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης, στις 7 το πρωί, σε δύο σημεία μέτρησης η στάθμη του νερού ξεπέρασε το όριο επιφυλακής.

Συγκεκριμένα, στο σημείο μέτρησης των Κομάρων, η στάθμη ήταν στα 5,00 μέτρα ξεπερνώντας το όριο επιφυλακής (4,80 μέτρα) και των Κήπων στα 4,20 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 3,60 μέτρα.

 

Στο σημείο μέτρησης του Πυθίου, η στάθμη ήταν στα 4,40 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα και στο Πέταλο η στάθμη ήταν στα 4,00 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 5,60 μέτρα.

Χθες το βράδυ (στις 21.00), η στάθμη ήταν στα 5,00 μέτρα στο σημείο μέτρησης των Κομάρων, στα 4,50 μέτρα στο Πύθιο, στα 4,30 μέτρα στους Κήπους και στα 4,00 μέτρα στο Πέταλο.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ