Παπάς – μαϊμού «άνοιγε» αυτοκίνητα μέσα σε πάρκιγκ στην Ευκαρπία

Έναν ιδιαίτερο ευφάνταστο τρόπο βρήκε ένας 43χρονος ώστε να προβαίνει σε σωρεία κλοπών μέσα σε χώρο στάθμευσης σουπερ-μάρκετ στην περιοχή της Ευκαρπίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 43χρονος προσποιούμενος τον ιερέα και με το πρόσχημα πώλησης κομποσκοινιών, διέρρηξε συνολικά δεκαοκτώ (18) αυτοκίνητα. Σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σπάθα και ένα μαχαίρι.

Στα ίχνη του δράστη και στη συνακόλουθη εξιχνίαση πολυάριθμων διαρρήξεων και κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, οδήγησε η επίμονη και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης-Ευκαρπίας.

Σε βάρος του 43χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος συλληφθείς, από τις αρχές Φεβρουαρίου έως αρχές τις Μαΐου του τρέχοντος έτους, ντυμένος με ράσα και προσποιούμενος τον ιερέα, κατόπτευε τον χώρο στάθμευσης σουπερ μάρκετ στην περιοχή της Ευκαρπίας.  Ακολούθως, με το πρόσχημα ότι πωλεί κομποσκοίνια, πλησίαζε και παρατηρούσε τα αυτοκίνητα που στάθμευαν στο πάρκινγκ και σε περίπτωση απουσίας οδηγών και επιβατών, διερρήγνυε τα σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθώντας το συγκεκριμένο μοτίβο δράσης, διέρρηξε συνολικά δεκαοκτώ (18) αυτοκίνητα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε:

φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές,
χρηματικά ποσά,
ηλεκτρονικές συσκευές,
τιμαλφή
συσκευή οξυγόνου και φάρμακα
προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και μία σπάθα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr