Παρέμβαση του εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για τον ΟΑΣΘ

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι καταγγελίες για τη λειτουργία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών θεσσαλονίκης.

 

Ο εισαγγελέας Ευάγγελος Μαδεμλής μετά από δημοσιεύματα για προκλητικές συνδικαλιστικές άδειες, υπέρογκες αμοιβές υπερωριών και συμπαιγνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Με παραγγελία του ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλία Μπακαλώνη, από την οποία ζητά να ελεγχθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της απιστίας, της δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος ώστε να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και στελέχη της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

 

Ερευνα

 

Στα δημοσιεύματα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ήδη γίνεται έρευνα για την αγορά 29 αρθρωτών λεωφορείων μάρκας Μερσεντές τα οποία αγοράστηκαν από τον ΟΑΣΘ την περίοδο 2007-2008 προκειμένου να διαπιστωθεί αν δόθηκαν μίζες.

 

Αφορμή για τη συγκεκριμένη έρευνα ήταν οι καταγγελίες για τις πρακτικές πωλήσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και την έρευνα που ακολούθησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

 

Επίσης σε άλλα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για διαπλοκή, ρουσφέτια και περίεργες «συναλλαγές» μεταξύ συνδικαλιστών εργαζομένων και της διοίκησης του οργανισμού. Μάλιστα, μόλις προχτές δημοσιοποιήθηκε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ, κάλεσε εργαζόμενους που απασχολούνται σε διευθύνσεις που ασχολούνται με τα οικονομικά και τις προμήθειες να υπογράψουν δήλωση εχεμύθειας με ποινική ρήτρα ύψους 20.000 ευρώ.

 

Πηγή: Αγγελιοφόρος

 

Δείτε σχετικά:

ΟΑΣΘ: Φιμώνουν αυτούς που γνωρίζουν -Ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν δήλωση εχεμύθειας