ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την πέμπτη 21/5/2020

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν την πέμπτη 20/5/2020 από τις 11 το πρωί εως τις 3 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τον διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε κλάδους, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της πως δεν έχει κληθεί από το υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν για θέμα αυτό, αναφέροντας πως περισσότερο θα «διχάσει το νοσηλευτικό προσωπικό».

Ζητά από την κυβέρνηση  «να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Πανελλαδική Κινητοποίηση Πέμπτη 21/05/2020

Στάση Εργασίας για όλο το προσωπικό 11πμ – 15μμ

& 12 το μεσημέρι Συγκεντρώσεις στο Υπουργείο Υγείας, ΥΠΕ, Νοσοκομεία

Συνάδελφοι,

Χθες έξω από το Υπουργείο Υγείας δώσαμε μια ηχηρή απάντηση ότι η Νοσηλευτική Κοινότητα δεν επιθυμεί την διαίρεσή της. Θα παλέψει με όλα τα μέσα (αγωνιστικά, δικαστικά κ.α.) την σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα.

Οι Υπουργοί Υγείας συνεχίζουν να αποφεύγουν να συναντήσουν την ΠΟΕΔΗΝ γιατί έχουν προαποφασίσει για τη σύσταση δύο κλάδων.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Με το ίδιο πλαίσιο των προηγούμενων σχετικών ανακοινώσεων προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλο το Προσωπικό την Πέμπτη 21/5/2020 11πμ-15μμ και Συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας για την ΑΤΤΙΚΗ. Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας στις κατά τόπους ΥΠΕ για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας που βρίσκονται στις έδρες των ΥΠΕ και Παραστάσεις Διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων για τα Νοσοκομεία που βρίσκονται εκτός εδρών ΥΠΕ.

Διεκδικούμε:

  • Σύσταση Ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα που θα περιγράφονται σε Υπουργικές Αποφάσεις.

Τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες τελείωσαν. Ήρθε η ώρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ