Πρόεδρος ΙΣΘ στο Radio1d.gr: «Κούφια λόγια οι απειλές του Άδωνι»

georgiadis

«Οι γιατροί θα συνεχίσουν να απεργούν όσο δεν υπάρχει απέναντί τους κάποιο σχέδιο», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσ/νίκης Δημήτρης Τσάμης, μιλώντας στο Radio1d.gr.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι πέρα από τη ρύθμιση της διαθεσιμότητας, το υπουργείο δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για το σύστημα υγείας: «Αντί το υπουργείο να εκτοξεύει απειλές, ας παρουσιάσει το σχέδιό του. Δεν υπάρχει πρόταση για να υπάρξει διάλογος πάνω σ' αυτήν».

Ο πρόεδρος έδειξε απογοητευμένος από τη στάση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του θλιβερές, που δεν ταιριάζουν ούτε με τον πολιτικό, ούτε με το νομικό πολιτισμό της χώρας μας.

Αναφορικά, μάλιστα, με την απειλή του Υπουργού πως όποιος γιατρός απεργήσει, δεν θα πάρει μόρια για ένταξη στο ΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΙΣΘ δήλωσε: «Είναι κούφια λόγια. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι τέτοιου είδους μοριοδότηση δε θα εγκριθεί από καμία νομική διαδικασία. Η απεργία είναι ένα νόμιμο δικαίωμα, που δεν επιδέχεται απειλές».

Ωστόσο, ο κ. Τσάμης διευκρίνισε ότι αν κάποιος κάνει απεργία και πληρώνεται, αυτό είναι λόγος για να απολυθεί.

 

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ εξέφρασε την αγωνία του υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα του υπουργείου δεν θα πλήξουν μόνο τους γιατρούς που θα πάψουν να εργάζονται, αλλά και όλους τους ασφαλισμένους, ενώ μίλησε και για τον τρόπο λήψης αποφάσεων στο υπουργείο: «Χρειάζεται ένας εκπρόσωπος του ιατρικού κόσμου στην Επιτροπή Αξιολόγησης που συμβουλεύεται το υπουργείο. Υπάρχει ένας, αλλά δεν είναι εντολοδόχος των ιατρών. Μάλιστα, πήρε μια υψηλή διοικητική θέση στο σύστημα υγείας, και είναι βέβαιο ότι πράττει σύμφωνα με την προσωπική του κρίση, και την κρίση των εργοδοτών του».
Τέλος, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των απεργών ιατρών, ο πρόεδρος σχολίασε: «Δεν μπορώ να εκτιμήσω ως πού θα φτάσει η κατάσταση αλλά ελπίζω να μην καταλήξουμε εκεί».

 

 

Της Βάσιας Μπάρμπα και του Ντήν Βουλκίδη 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr