Στάθης Λαφαζανίδης στο Radio1d.gr : “Παράνομη η εξοφληση λογαριασμών της ΔΕΗ πολιτών από τους Δήμους”

LAZANIDIS KORDELIO

Παράνομη χαρακτήρισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio1d.gr ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Ευστάθιος Λαφαζανίδης, την κίνηση των Δήμων Τρίπολης και Ζακύνθου, να καλύπτουν εξ ΄ολοκλήρου τα έξοδα του ηλεκτρικού ρεύματος των δημοτών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. 

 Μιλώντας στην εκπομπή "όλα στη φόρα" με τον Ντήν Βουλκίδη και τη Βάσια Μπάρμπα ο κ. Λαφαζανίδης τόνισε ότι , σύμφωνα με το νόμο,  κανένας Δήμος δεν μπορεί να καλύψει τον λογαριασμό της ΔΕΗ παρά μόνο τα ανταποδοτικά τέλη προς το Δήμο.

 

"Δεν ξέρω πως το κάνουν αυτό οι άλλοι Δήμοι και πώς περνάνε αυτήν την απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε  και μας επιτρέπει η νομοθεσία είναι να καλύψουμε τα έξοδα τα οποία πληρώνει η κάθε οικογένεια στον Δήμο και αφορά τα ανταποδοτικά τέλη. Δεν μας επιτρέπει ο νόμος να καλύψουμε ολόκληρο το ποσό του λογαριασμού του ρεύματος. Μου προξενεί μεγάλη εντύπωση το πώς το καταφέρνουν οι άλλοι Δήμοι. Και αν το δούμε και λογικά, ο προυπολογισμός δεν επαρκεί για καλύψουμε όλες αυτές τις οικογένειες".

 

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά, που απείλησε οικογένεια του Δήμου Κορδελιού και  παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, που δεν είχαν ρεύμα για να ζεσταθούν , ο κ. Λαφαζανίδης δήλωσε :

 

"Πάνω από 700 οικογένειες δεν έχουν ούτε τα βασικά και είναι καταγεγραμμένες στα γραφεία κοινωνικής στήριξης του Δήμου. Προσπαθούμε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, να τις βοηθήσουμε. Πρέπει όμως εδώ να τονίσω ότι τέτοιες κινήσεις είναι περιστασιακές, μέχρι να μπορέσουν να ορθοποδήσουν αυτές οι οικογένειες. Αλλά νομίζω ότι είναι κατανοητό, ότι και αυτοί που βοηθούν στο τέλος δεν θα μπορούν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Πρέπει η κυβέρνηση να μεριμνήσει έτσι ώστε τουλάχιστον κάθε οικογένεια να έχει και από ένα εργαζόμενο"

 

Σχετικά με την οικογένεια που έχασε το σπίτι της χτες τα ξημερώματα, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Εύοσμου, υπογράμμισε πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους και ο Δήμος θα μεριμνήσει για να τους βρει ένα προσωρινό κατάλυμα.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr