Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών στη διάρκεια του Καλοκαιριού

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών του Δήμου Θεσσαλονίκης για το καλοκαίρι του 2015 και την πρόσληψη 38 εκπαιδευτικών με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, για την υλοποίησή του, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της 6ης τακτικής συνεδρίασής του, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015.

 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 16η χρονιά, για το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως την 31η Αυγούστου 2015, σε εβδομαδιαία βάση από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός αργιών, από τις 07:00 έως τις 16:00, σε έξι σχολεία  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

Με την ίδια απόφαση εγκρίνεται η πρόσληψη 38 εκπαιδευτικών με ειδικότητες νηπιαγωγών, παιδαγωγών, γυμναστών, εικαστικών, μουσικολόγων, θεατρολόγων, ψυχολόγου, καθώς και  δασκάλων με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, που υπάγονται στον έλεγχο της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ.

 

Η δαπάνη για την πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και τα έξοδα υλικών και εξοπλισμού θα καλυφθούν από προβλεπόμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης,  του οικονομικού έτους 2015.

 

Η δημιουργική απασχόληση μαθητών προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε εργαζόμενες μητέρες καθώς και σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες και σε οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά σε ποικίλες δραστηριότητες ψυχαγωγικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, όπως η κυκλοφοριακή αγωγή, το διαδίκτυο και η διατροφή.

 

Με το τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον τελετή λήξης, στη διάρκεια της οποίας μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους μέσα από εκθέσεις εικαστικών, θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr