Πυλαία-Χορτιάτης: Προετοιμασίες για χιονιά

Η ετοιμότητα των υπηρεσιών του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο, στο Πανόραμα.

 

Συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Ιωάννης Ντίτσιος και Ιωάννης Καρτάλης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιάννης Τολίδης, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων, που συγκροτούν τη συντονιστική ομάδα. Εκτός από θέματα συντονισμού συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη συνεργασία του δήμου με την περιφέρεια, τα νοσοκομεία και τις κλινικές της περιοχής, καθώς και τις διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Όπως διαπιστώθηκε, σε ετοιμότητα βρίσκονται περίπου 30 εκχιονιστικάοχήματα, φορτωτές και JCB σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενώ υπάρχει διαθέσιμη μεγάλη ποσότητα αλατιού σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

“Ο δήμος μας είναι από νωρίς έτοιμος στη μάχη για τον αποχιονισμό. Οι δημότες μας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, γιατί οι υπηρεσίες του δήμου εγγυώνται την αποτελεσματική αντιμετώπιση του χιονιά”, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο δήμαρχος Ιγνάτιος Κάίτεζίδης.