Το μαγικό πάρκο του Αστερόκοσμου!

Με το σλόγκαν «Η θεσσαλονίκη έχει κέφια» και τη φιλοδοξία να προσελκύσει περισσότερους από 250.000 επισκέπτες, ετοιμάζεται να ανάψει στις 12 Δεκεμβρίου τα γιορτινά λαμπιόνια του ο Αστερόκοσμος, η χριστουγεννιάτικη παραμυθένια πολιτεία που στήνεται αυτές τις ημέρες στο Εκθεσιακό Κέντρο θεσσαλονίκης από τη ΔΕΘ – Helexpo.

 

Το φετινό χριστουγεννιάυκο πάρκο τα έχει όλα: εικόνες βγαλμένες από χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ένα παγωμένο δάσος, ακροβάτες, μουσικούς, μολυβένια στραηωτάκια, επιβλητικούς καρυοθραύστες, χάρτινα καραβάκια, εργατικά και σκανδαλιάρικα ξωτικά που εργάζονται ασταμάτητα για να είναι όλα έτοιμα τα Χριστούγεννα, ένα λούνα παρκ με 18 παιχνίδια και δύο παγοδρόμια έκτασης άνω των 700 τ.μ.

Δύο Αϊ-Βασίληδες θα είναι στη διάθεση του κοινού: Ο ένας, στο περίπτερο 13, θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στα δημιουργικά και ευφάνταστα διαδραστικά εργαστήρια, που περιλαμβάνουν από βιβλία που πιάνουν… κουβεντούλα μέχρι ης μαγειρικές της κυρίας Συνταγίτσας, ενώ ο δεύτερος ασπρομάλλης άγιος θα βρίσκεται στο παγωμένο δάσος, στο περίπτερο 15, όπου θα στηθεί και μια μεγαλόπρεπης φάτνη.

 

Η πόλη των ξωτικών θα σφύζει από ζωή, ένα τεράστιο μαγικό κουτί θα σκορπά γιορυνές μελωδίες, ενώ το παγωμένο νεραϊδοκάστρο θα καλεί μικρούς και μεγάλους να φωτογραφηθούν. Και βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει το εργοστάσιο παιχνιδιών.

Ενας ξυλουργός βγαλμένος από παραμύθι, ένα ραφτάδικο που φηάχνει ης στολές του Αϊ-Βασίλη και των ξωτικών, αλλά και το ταχυδρομείο, που θα έχει δουλειές με φούντες, θα δώσουν δυναμικό «παρών».

Στο χριστουγεννιάτικο αυτό σκηνικό, το Εργοστάσιο και το Μουσείο Σοκολάτας, που βρίσκονται ήδη στην έκθεση, φορούν επίσης τα γιορτινά τους, ενώ στα περίπτερα 13 και 15 πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με θέατρο, μαγικά και ακροβάτες θα συντροφεύει τον κόσμο καθημερινά.

Η γενική είσοδος είναι 7 ευρώ, με ελεύθερη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, ενώ, αν περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και το Μουσείο Σοκολάτας, φτάνει τα 9 ευρώ.

Παιδιά ύψους έως ένα μέτρο δεν πληρώνουν (δεν ισχύει για ομαδικές επισκέψεις και επισκέψεις σχολείων). O Αστερόκοσμος θα είναι ανοιχτός από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.
 

 

Πηγή: Δημοκρατία