Ρωμανιάς: Έχουμε χρήματα για μισθούς και συντάξεις

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες των συντάξεων και τωνμισθών από τα δικά της χρήματα ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας.

 

Ο κ. Ρωμανιάς, ωστόσο, βλέπει «Πολιτικές σκοπιμότητες» πίσω από τις κινήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

«Είναι προφανώς πολιτικές οι σκοπιμότητές τους. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ επανειλημμένως έχουν μιλήσει με ψευδή στοιχεία για τις ελληνικές συντάξεις. Θέλουν να μας κάνουν Μπαγλαντές και Ζάμπια» ανέφερε ο κ. Ρωμανιάς.

 

«Το πρόβλημά μας είναι τα δάνεια. Από κάποιο σημείο και μετά δεν θα τα πληρώνουμε αν δεν έχουμε χρήματα», ανέφερε. Επανέλαβε τέλος, ότι η κυβέρνηση έχει «κόκκινες γραμμές» και τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις.

 

«Δε νοείται περαιτέρω μείωση. Τι περιμένουμε; Να καταργηθούν οι επικουρικές τελείως και οι κύριες συντάξεις να πάνε στα 300 ευρώ; Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός, δε μπορούν να γίνουν δεκτά αυτά τα πράγματα, την στιγμή που έχουμε τα τελευταία χρόνια μείωση των επικουρικών κατά 60% και των κύριων από 30 έως 45%»» κατέληξε ο κ. Ρωμανιάς.