Σ. Φάμελλος στο radio1d.gr: Να επιστρέψουμε στη ρίζα της ανάπτυξης, την τοπική κοινωνία

Στο radio1d.gr μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Παρέμβαση Πολιτών» στο Δήμο Θέρμης.

 

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παλαιοκομματική διάσταση, αλλά έρχεται για να αλλάξει το σύστημα και να φέρει την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα», λέει ο κ. Φάμελλος και εξηγεί πως «δεν υπάρχει φόβος στην κοινωνία, αλλά ελπίδα για αλλαγή και φυσικά αγωνία για το πώς θα έρθει αυτή η αλλαγή. Ο κόσμος μας παρακαλάει να μην τους προδώσουμε»…

 

Ο ίδιος τονίζει πως πρέπει «να δώσουμε ένα όραμα, ότι η επόμενη ημέρα στην Ελλάδα θα είναι μια ημέρα όπου θα έχουμε δουλειά και θα βάλουμε εμπρός την κοινωνία. Υπάρχει η ανάγκη για ένα νέο περιβάλλον χαράς, στόχων, δημιουργίας, απέναντι σ’ ένα κλίμα φόβου και απαισιοδοξίας».

 

Όσο για την περιβόητη ανάπτυξη, ο Σωκράτης Φάμελλος λέει ότι «η Ελλάδα δεν έχει στρατηγική ανάπτυξης, τα πράγματα γίνονται στην τύχη. Μας έχει βγει κακό όνομα στην Ευρώπη, γιατί οι κυβερνήσεις φρόντισαν να εξυπηρετήσουν σαράντα οικογένειες, μεταφέροντας τα λάθη τους στις πλάτες του ελληνικού λαού».

 

Ο κ. Φάμελλος θέτει συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα: «ταυτόχρονα με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον που θα αλλάξει, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στη ρίζα της ανάπτυξης που είναι η τοπική ανάπτυξη. Να καταθέσουμε, δηλαδή, προτάσεις που ήδη η τοπική κοινωνία έχει καταθέσει. Όπως, για παράδειγμα, να δώσουμε όνομα στο τοπικό προϊόν και να μειώσουμε τους κινδύνους των μεγάλων μετακινήσεων και των άγνωστων αγορών»…

 

«Το δικό μας πρόγραμμα δε φτιάχνεται στα γραφεία, αλλά έξω, μαζί με τους πολίτες», λέει ο Σωκράτης Φάμελλος και τονίζει πως  «αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μείνει η κοινωνία παρούσα και μετά τις εκλογές, να στηρίξει τις αλλαγές»!

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr