Θ. Σδούκος στο radio1d.gr: Θα καταργήσουμε κάθε αποκλεισμό στην ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας

Στο radio1d.gr μίλησε ο γιατρός Θόδωρος Σδούκος, γνωστός από τη δράση του στο Κοινωνικό Ιατρείο και υποψήφιος βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, με το ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο κ. Σδούκος επιβεβαίωσε πως παρά τις προσπάθειες να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ προς μια διαπραγμάτευση που μόνο τέτοια δε θα είναι, «το κόμμα δήλωσε πως βγει εκτός μνημονιακού πλαισίου. Το μνημόνιο καταργείται στο σύνολό του και αμέσως μετά θα πάμε στη διαπραγμάτευση».

 

Ο ίδιος τονίζει με έμφαση πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί πάρα πολύ αυστηρά από την αρχή της θητείας του. Εγώ, για παράδειγμα, αν δω ότι δεν γίνονται πράγματα προς την κατεύθυνση της ελεύθερης πρόσβασης στο σύστημα της υγείας, θα είμαι ο πρώτος που θα το καταγγείλει. Δε θέλουμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα πράγματα, θέλουμε να τα αλλάξουμε»!

 

Ειδικά στο χώρο της υγείας, όπου δραστηριοποιείται ο Θόδωρος Σδούκος, η κατάργηση κάθε μορφής αποκλεισμού στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας είναι προτεραιότητα. «Ακολούθως θα προχωρήσουμε στις διαδικασίες ανασυγκρότησης αυτού του συστήματος. Θα δούμε θέματα, όπως η αποκατάσταση που είναι όλη στον ιδιωτικό τομέα, για παράδειγμα. Κι αυτά θα υλοποιούνται χρονικά, ανάλογα με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση του χρέους. Αλλά οι αποκαταστάσεις των δραμάτων που έφερε η ανθρωπιστική κρίση θα γίνει άμεσα».

 

«Ειδικά για το φάρμακο», λέει ο Θόδωρος Σδούκος, «δεσμευτήκαμε ότι θα επανεξετάσουμε όλα τα ποσοστά συμμετοχής και σταματάμε αυτό το αίσχος με τη διαφορά τυπικής και πραγματικής τιμής».

 

Όσο για την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, στην οποία κατεβαίνει υποψήφιος, ο ίδιος περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι και ειδικά οι αγρότες, ζητώντας ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά «και να πάνε οι πόροι στην τοπική αυτοδιοίκηση».

 

«Ο κόσμος μας ρωτάει αν θα υλοποιήσουμε αυτά που λέμε και σ’ αυτές τις μεγάλες προσδοκίες πρέπει να ανταπεξέλθουμε», κατέληξε ο Θόδωρος Σδούκος.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr