Σχολεία με μάσκες: Στις τάξεις, στο προαύλιο, στο διάλειμμα -Τι αλλάζει για μαθητές και καθηγητές

Μαθητές, καθηγητές και γονείς θα κληθούν από τις 7 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που ανοίξουν τα σχολεία για νέα τη χρονιά να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά και να προσαρμοστούν άμεσα σε μία καθημερινότητα με χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αν και τα μέτρα που θα ληφθούν στα σχολεία θα συζητηθούν και στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός και αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, όπως ανέφερε χθες στην ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όπως όλα δείχνουν η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο.
Αυτό τουλάχιστον φέρεται να έχει εισηγηθεί προς το υπουργείο Παιδείας η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, ώστε να δοθεί και επίσημα το πράσινο φως για να χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι της χρονιάς.

Εισήγηση για να φορούν μάσκα οι μαθητές από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έκαναν προς το υπουργείο Παιδείας οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Κεραμέως: Τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη
«Την αποδεχόμαστε» είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο δελτίο του ALPHA παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.

Όπως είπε υπουργός Παιδείας η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας. «Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.
Όσον αφορά τα πανεπιστήμια η κυρία Κεραμέως είπε ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνηση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως». Ως προς το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Σχολεία: Τι μάσκες πρέπει να φορούν τα παιδιά
Ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμωξιολόγων μίλησε και για τον τύπο της μάσκας που ενδείκνυται να επιλέξουν οι γονείς για τα παιδιά που θα πηγαίνουν στο σχολείο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών και συνέστησε τη βαμβακερή μάσκα, που θα πρέπει, όπως είπε, να πλένεται καθημερινά.

Επιπλέον, ο κ. Γαργαλιάνος συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους. Τέλος, τόνισε ότι θα προετοιμαστούν ειδικά σποτ οδηγιών για τις μάσκες στα σχολεία και θα γίνει ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: iefimerida.gr