Στις 5 Σεπτεμβρίου θ’ ανοίξουν του χρόνου τα σχολεία

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος, έξι μέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις θέσεις τους την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημέρα παρουσιάζονταν και τις προηγούμενες χρονιές και ο προγραμματισμός αυτός δεν θα αλλάξει.

 

Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, το σχολικό έτος θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει στις 15 Ιουνίου 2015 (για τα δημοτικά σχολεία), στις 31 Μαΐου (για τα γυμνάσια και τα λύκεια) ή στις 21 Μαΐου (για τη Γ' τάξη του λυκείου). 

Στα γυμνάσια και στα λύκεια εφέτος η σχολική χρονιά -πλην της εξεταστικής περιόδου- θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου.

 

Η επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και στο τέλος του γίνεται με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές για μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές, κάτι που θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και μείωση των απλών περιπάτων των σχολείων.

 

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν εφέτος στις 28 Μαΐου. Για τον ίδιο λόγο τα σχολεία θα είναι κλειστά στις 16, 17, 18 και 19 Μαΐου, καθώς και στις 23, 24, 25 και 26 Μαΐου, προκειμένου να μετατραπούν οι αίθουσές τους σε εκλογικά κέντρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.