Στο κλειστό γυμναστήριο Περαίας φιλοξενούνται ρομά

Στο κλειστό Γυμναστήριο της Περαίας φιλοξενούνται από την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, οι Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμό της περιοχής.

 

Η μεταφορά τους έγινε από το μηχανισμό του Δήμου Θερμαϊκού , καθώς στον καταυλισμό της λόγω της έντονης βροχόπτωσης ανέβηκε επικίνδυνα το ύψος του νερού, η λάσπη και τα φερτά υλικά με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δεκάδες άτομα.

 

Οι πληγέντες φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο Περαίας, όπου έγινε ο αναγκαίος εφοδιασμός με πετρέλαιο θέρμανσης και ανεστάλη κάθε δραστηριότητα στο χώρο.   

 

Πετρέλαιο για τη θέρμανση

 

Με κινητοποίηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, παρέχεται στους φιλοξενούμενους στο γυμναστήριο Ρομά φαγητό, ενώ οι πληγέντες εφοδιάστηκαν με ρούχα και κουβέρτες.

 

Για το θέμα ενημερώθηκε και η Περιφέρεια, από την οποία ο δήμος Θερμαϊκού ζήτησε συνδρομή μέσω διάθεσης πρόσθετου μηχανολογικού εξοπλισμού  για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Στο μεταξύ υποχώρησαν αρκετά τα νερά στο Δήμο Χαλκηδόνας και έγιναν και οι απαραίτητες εργασίες στο ανάχωμα της περιοχής. Παρόλα αυτά η περιοχή παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όλες οι υπηρεσίες του παραμένουν σε επιφυλακή.   

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr