«Στο πόδι» ο δήμος Λαγκαδά για το ΧΥΤΑ

Στο πόδι είναι ο δήμος Λαγκαδά, εξαιτίας της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη. Και σύμφωνα με τους αρμόδιους, τα προβλήματα είναι σοβαρά, καθώς τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων σε στραγγίσματα (υγρά απόβλητα από την αποσύνθεση των σκουπιδιών) που χύνονται στο ρέμα του Μπογδάνα είναι ανησυχητικά.

 

Σε βαθμό, μάλιστα, που την προηγούμενη Δευτέρα και κατόπιν αιτήματος του δήμου, κλιμάκιο τριών διευθύνσεων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Περιβάλλοντος, Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Τεχνικών Υπηρεσιών) διενήργησε τους δικούς του ανεξάρτητους ελέγχους. Χτες ο δήμος Λαγκαδά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει ότι αναμένει κι αυτά τα αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, Μ. Γεράνης, του φορέα υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, έχει ζητήσει ραντεβού με τους υπεύθυνους στο δήμο Λαγκαδά. Προφανώς για να δώσει κάποιες εξηγήσεις και να επιχειρήσει να κατευνάσει τα πνεύματα.

Στο μεταξύ, «φωτιές ανάβει» η υπαναχώρηση που επιδεικνύει στην υλοποίηση της δέσμευσής του προς 67 απολυμένους συμβασιούχους του ΦΟΣΔΑ και προς αρκετούς βουλευτές της ΝΔ ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα τους επαναπροσλάμβανε με δίμηνη σύμβαση, επειδή τους χρειάζεται. Καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει τη στάση του, αντί να παίζει με τον πόνο των 67 οικογενειών…

 

Πηγή: Αγγελιοφόρος