Συνάντηση Σαμαρά – Σόιμπλε αύριο στη Λισαβόνα

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα συναντηθεί αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Λισαβόνα.

Ο κ.Σαμαράς θα γευματίσει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, τις προόδους που έχουν σημειωθεί σε αρκετούς τομείς της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τα σημεία εκείνα που υπάρχουν δυσκολίες.

 

Η συνάντηση του κ.Σαμαρά με τον κ.Σόιμπλε θα είναι η πρώτη επίσημη επαφή του πρωθυπουργού με ανώτερο αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης, μετά τις πρόσφατες εκλογές αλλά και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών το ζήτημα των διορθωτικών κινήσεων που θα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος για να υπάρξει βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και κυρίως για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του ίδιου του προγράμματος.