Συνδικάτο Οικοδόμων: Δημόσιος φορέας για το μετρό

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που δίνει το δικαίωμα στον εργολάβο να αποχωρήσει από το έργο του μετρό, υποστηρίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

 

«Όποια και να είναι η εξέλιξη σε σχέση με τον εργολάβο του έργου, είτε παραμείνει η ίδια κοινοπραξία είτε προχωρήσει η Αττικό Μετρό σε νέα δημοπράτηση, το αποτέλεσμα είναι ένα: νέες καθυστερήσεις στην κατασκευή, χειρότεροι όροι δημοπράτησης, μεγάλη αύξηση του κόστους και η κοινοπραξία σε ισχυρότερη θέση για νέες μεγαλύτερες απειλές», εκτιμά το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

Το συνδικάτο υποστηρίζει τη θέση του ότι η κατασκευή του μετρό και κάθε μεγάλου έργου πρέπει να γίνεται από δημόσιο φορέα κατασκευών «που θα σχεδιάζει, θα επιβλέπει και θα υλοποιεί το κάθε έργο, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και θα διασφαλίζει το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτά. Είναι η μοναδική πρόταση που αν είχε εφαρμοστεί, θα είχε μηδενίσει τις πιθανότητες να δημιουργηθούν τα σημερινά προβλήματα που καθυστερούν και αυξάνουν το κόστος του έργου.
Είναι πρόταση επίκαιρη και αναγκαία».

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

 

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 11.30 π.μ. η Αττικό Μετρό Α.Ε. οργανώνει εκδήλωση στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό, παρουσία του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Επίσης, θα είναι ανοικτός για το κοινό ο σταθμός του μετρό στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι. Την Παρασκευή θα ανοίξει για το κοινό ο σταθμός «Σιντριβάνι» από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 5 το απόγευμα. Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτός ο σταθμός «Ανάληψη» από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι.