Συνελήφθη 36χρονη συνεργός Πυρήνων – Ξηρού

Σε μία ακόμη σύλληψη προχώρησε η Αντιτρομοκρατική το απόγευμα του Σαββάτου, αυτή τη φορά μίας 36χρονης Ελληνίδας, σε περιοχή της Αττικής, σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τον Χριστόδουλο Ξηρό

 

Συγκεκριμένα, η 36χρονη, που εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στη Σαλαμίνα φέρεται ότι είχε ρόλο συνδετικού κρίκου, μεταξύ του Χρ.Ξηρού και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς και μεταξύ έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με συντρόφους τους εκτός φυλακών.

 

Η ταυτοποίησή της φέρεται να έγινε μέσω αποτυπωμάτων σε επιστολή που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου.

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 36χρονη είχε συναντήσεις στις φυλακές με ηγετικά στελέχη των «Πυρήνων», μετέφερε αλληλογραφία και άλλα πράγματα, ενώ είχε παραδώσει, εκτός των άλλων, και μεγάλο χρηματικό πόσο στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου.

 

Η συλληφθείσα φέρεται επίσης να είναι φίλη του 39χρονου με το ψευδώνυμο «Ιάσονας» που συνελήφθη νωρίτερα το Σάββατο, μαζί με έναν ακόμη 32χρονο.

 

Οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν μέσω ιχνών DNA σε βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε ΔΟΥ, στο Α.Τ Ιτέας και σε δικαστικό.

 

Η συλληφθείσα οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.