Συνελήφθησαν μέλη σπείρας η οποία διακινούσε λαθρομετανάστες

Δύο μέλη συμμορίας η οποία ενέχεται σε διευκόλυνση εξόδου λαθρομεταναστών από την χώρα και σε διακίνησή τους με τελικό προορισμό χώρες της Ευρώπης συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 23 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία με τις  κατηγορίες της διευκόλυνσης  και απόπειρας εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, καθώς κα της σύστασης συμμορίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε επικείμενη επιβίβαση 21 μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Αφγανιστάν, σε φορτηγό αυτοκίνητο, με το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Αυστρία.

 

Όπως μάλιστα προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα,  με την άφιξή τους στον τελικό προορισμό, καθένας από τους λαθροδιακινούμενους, θα κατέβαλε στα μέλη της σπείρας το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, οι μη νόμιμοι αλλοδαποί, κατόπιν υποδείξεως των διακινητών και προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες, αφίχθησαν ανά ομάδες στη Θεσσαλονίκη, με υπεραστικά λεωφορεία από την Αθήνα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.540 ευρώ,
  • Τρία  κινητά τηλέφωνα
  • Εισιτήρια για διαδρομές με υπεραστικά λεωφορεία

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.