Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη για απόπειρα αρπαγής τσάντας από ηλικιωμένη

Συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη, δύο άτομα, τα οποία αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την τσάντα ανυποψίαστης ηλικιωμένης γυναίκας.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 29 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Απόπειρα ληστείας», «Αντίσταση», «Κλοπή», «Απείθεια» και «Σωματική βλάβη».

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, μεσημβρινές ώρες της 26-03-2014, κινούμενοι με μοτοσικλέτα στην περιοχή του Κορδελιού, προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναίκα και με τη χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την τσάντα της. Προτού όμως ολοκληρώσουν την εγκληματική τους πράξη, τράπηκαν σε φυγή, αιφνιδιαζόμενοι από περίοικο που έσπευσε να βοηθήσει την ηλικιωμένη.

 

Ακολούθησε ενημέρωση του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και άμεση αστυνομική κινητοποίηση για τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν αρχικά στην περιοχή της Μενεμένης. Παρά το αστυνομικό σήμα στάσης, τα ηχητικά και φωτεινά σήματα αστυνομικών Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να αποφύγουν την σύλληψη.

Έπειτα από σύντομη καταδίωξη, η μοτοσικλέτα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Δενδροποτάμου και οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ αστυνομικός που συμμετείχε στη διαδικασία της σύλληψης τραυματίστηκε στο πόδι.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η μοτοσικλέτα εκλάπη την 21-03-2013, από την περιοχή του Κορδελιού και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.