Κατασχέθηκαν πάνω από 7.000 πυροτεχνήματα χωρίς την απαιτούμενη άδεια


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Λαγκαδά, ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας πυροτεχνημάτων, για παράνομη διάθεση πλήθους πυροτεχνημάτων.

Πρόκειται για 58χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου που αφορά στη Ρύθμιση θεμάτων για όπλα, πυρομαχικά κλπ και του Νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Κατά τον αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο, εντοπίστηκαν στο κατάστημα του 58χρονου, χωρίς να συνοδεύονται από την απαιτούμενη άδεια, συσκευασίες πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, οι οποίες περιείχαν συνολικά (7.027) τεμάχια.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων που οφείλονται στην επικίνδυνη συνήθεια καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης απευθύνει στους πολίτες και ιδίως στους γονείς, τις ακόλουθες συμβουλές:

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, ενώ οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην κατανόηση των κινδύνων και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.