Διαφωνία ανακρίτριας-εισαγγελέα για την προφυλάκιση του 31χρονου επίδοξου βιαστή

Διάσταση απόψεων για την προφυλάκιση ή μη του 31 ετών άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει νεαρές γυναίκες, σημειώθηκε μεταξύ της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης -ενώπιον της οποίας απολογήθηκε ο κατηγορούμενος- και του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων.

Η πρώτη πρότεινε να κρατηθεί προσωρινά, ενώ ο δεύτερος να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης, τρεις φορές τον μήνα, σε τμήμα Ασφαλείας της περιοχής διαμονής του.

 

Την τελική απόφαση, που θα λύσει τη διαφορά ανακρίτριας-εισαγγελέα, αναμένεται να λάβει σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι ομολόγησε τρεις από τις εννέα επιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να βιάσει τις γυναίκες αλλά να τις θωπεύσει.

 

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι πράξεις που τού καταλογίζονται σημειώθηκαν από τον περασμένο Νοέμβριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο 31 ετών άντρας, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κατηγορείται ότι επέλεγε τα νεαρά του θύματα, ηλικίας 19 έως 23 ετών, την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους. Οι άμεσες αντιδράσεις, όμως, των γυναικών, που φώναζαν καλώντας σε βοήθεια, τον έτρεπαν σε φυγή.

 

Πηγή: Αγγελιοφόρος