Συνεργασία με την «Εγνατία Οδό ΑΕ» για την κατασκευή σχολείων προώθησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

¨Σε θετικό κλίμα η σύσκεψη αντιπροσωπίας του δήμου με τη διοίκηση της Εταιρείας ¨ Απ. Αντωνούδης: Σύντομα ένα καινούριο και πλήρες σχολικό συγκρότημα στις Συκιές ¨ Σίμος Δανιηλίδης: Η πιο ασφαλής επιλογή  

 

Πρωτοβουλίες συνεργασίας με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ», με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών προετοιμασίας ενός επικαιροποιημένου και ολοκληρωμένου φακέλου για την κατασκευή σχολικού συγκροτήματος στο οικόπεδο της οδού Αυγεροπούλου στις Συκιές αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Να σημειωθεί ότι το επίμαχο οικόπεδο, που η δημοτική Αρχή διεκδικούσε επί χρόνια, είναι αυτό που παραχωρήθηκε στο δήμο από την κυβέρνηση τον περασμένο Μάρτιο, ανακοίνωση που έκανε στην Θεσσαλονίκη ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να ακολουθήσει αργότερα η μεταφορά του στο Υπερταμείο με στόχο την «αξιοποίησή» του, και είναι ένα από τα 100 και πλέον ακίνητα του δήμου που είχαν την ίδια… τύχη!

Η αρνητική αυτή εξέλιξη, ωστόσο, δεν πτόησε και δεν επηρέασε τη διοίκηση του δήμου, η οποία –ταυτόχρονα με τις παρεμβάσεις της για ακύρωση της απόφασης μεταφοράς του οικοπέδου στο Υπερταμείο- κινείται σε τροχιά ολοκλήρωσης του φακέλου προκειμένου να εξασφαλιστεί η ετοιμότητα και η πληρότητα του φακέλου για την προώθηση της κατασκευής Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, για τη μεταφορά των 1ου-5ου Δημ. Σχολείων Συκεών και τη μεταφορά Νηπιαγωγείων που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα καταστήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, και αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αντώ νη Σαουλίδη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Αγγελοχωρίτη και του Γραφείου Προγραμματισμού Γιάννη Πολυχρονιάδη, επισκέφθηκαν την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ», όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Απόστολο Αντωνούδη και υπηρεσιακά στελέχη.

 

«Η πιο ασφαλής επιλογή…»

Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος έθεσε στον κ.Αντωνούδη το θέμα της συνεργασίας των δύο πλευρών στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση επικαιροποιημένων μελετών για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «πρόκειται για την ασφαλέστερη και πιο συμφέρουσα επιλογή του δήμου μας καθώς πρόκειται για μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία που μπορεί να εγγυηθεί την πληρότητα των φακέλων προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος και να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες, δεδομένης της οργάνωσης, της στελέχωσης και της τεχνογνωσίας της».  

Στην πρόταση του δήμου Νεάπολης-Συκεών η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» ανταποκρίθηκε με θετικό τρόπο, με τον πρόεδρο Απόστολο Αντωνούδη να εκφράζει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εταιρείας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε χθες ο κ.Αντωνούδης, ο οποίος  μας ανέφερε ότι «ελπίζω σύντομα οι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα καινούριο και πλήρες σχολικό συγκρότημα». Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή έκβαση στη συνεργασία της εταιρείας με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, σημειώνοντας το θετικό κλίμα που υπήρξε στην πρώτη συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και κλιμακίου της Τεχνικής Εταιρείας του δημοσίου.

 «Ο δήμος μας δεν παραμένει αδρανής απέναντι στο κρίσιμο ζήτημα της σχολικής στέγης, αλλά ούτε κι απέναντι στις νεώτερες αρνητικές εξελίξεις σχετικά με το επίμαχο οικόπεδο. Έτσι, συνεχίζουμε  την προώθηση της εκπόνησης μελετών για την κατασκευή δύο σχολικών συγκροτημάτων στην εν λόγω έκταση, με στόχο ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας των Συκεών που έμενε αδικημένο λόγω ανυπαρξίας χώρου, να μπορεί να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η συνεργασία με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ» μπορεί να υλοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας.

Όπως τόνισε, «με την επιτάχυνση των διαδικασιών και την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση του μεγάλου και κρίσιμου αυτού έργου στον τομέα της εκπαίδευσης, θα μπορέσουν επιτέλους να εξυπηρετούνται ισότιμα όλοι οι μαθητές και οι γονείς και θα σταματήσει η ταλαιπωρία των μαθητών που μεταφέρονται καθημερινά σε άλλη περιοχή προκειμένου να παρακολουθούν τα σχολικά τους μαθήματα».