Συνεχίζεται η δίκη Παπαγεωργόπουλου: «Βασίλειο διαφθοράς» ο δήμος

Για «βασίλειο διαφθοράς» και «σύστημα απόλυτης εξουσίας» έκανε λόγο, αναφερόμενος στη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, o πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, με την κατάθεση του οποίου συνεχίζεται για 32η μέρα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Αναφερόμενος στο οικονομικό σκάνδαλο, το ύψος του οποίου πρωτοδίκως προσδιορίστηκε σε 17,9 εκατ. ευρώ, ο Π. Αβραμόπουλος μίλησε για «πάρτι», στο οποίο συμμετείχαν ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, μαζί με τον άλλοτε δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.

 

«Δεν γίνεται να τα έκανε μόνος του o Σαξώνης» είπε ο μάρτυρας, προσδιορίζοντας ως «αφετηρία» της υπεξαίρεσης – που, κατά τον ίδιο, από ένα σημείο κι έπειτα είχε τα στοιχεία του «οργανωμένου σχεδίου» – το 1999, όταν δηλαδή ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει συγκεκριμένα στοιχεία που να ενισχύουν τους ισχυρισμούς του, απάντησε ότι «δεν ήμουν μπροστά στη σακούλα», ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε: «Δεν πήγα στο δήμο για να παριστάνω τον Ηρακλή Πουαρό, ούτε τον δικαστή, ούτε τον εισαγγελέα».

Για τον Β. Παπαγεωργόπουλο σημείωσε ότι «είχε την αίσθηση ότι είναι ατιμώρητος», ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν ζήτησε μία συγγνώμη από τους δημότες της Θεσσαλονίκης γι’ αυτά που συνέβησαν επί των ημερών του.

Όπως και κατά την πρώτη ημέρα της εξέτασής του, αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Παπαγεωργόπουλου – Λεμούσια, τονίζοντας ότι ο τελευταίος παρέμενε στο πόστο του παρά τα «φαινόμενα έκπτωσης αξιών» που κατά καιρούς «έβγαιναν στην επιφάνεια» με ‘πρωταγωνιστή’ τον ίδιο.

 

Χαρακτηριστικά ανέφερε την περιβόητη υπόθεση της δωρεάς οικοπέδου, όπως και το γεγονός ότι ο πρώην γενικός γραμματέας παραθέριζε το καλοκαίρι στο εξοχικό σπίτι εργολάβου του δήμου.

Ο Π. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι ο δήμος ακόμη και τώρα δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό της υπεξαίρεσης και επεσήμανε ότι «η δίκη που διεξάγεται αποτελεί πρόβλημα για το δήμο και τους δημότες της Θεσσαλονίκης».

Η δίκη συνεχίζεται.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ