Τα νέα υπουργεία θα φέρουν χιλιάδες προσλήψεις ημετέρων

kuvernisi

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το δήλωσε προ μηνών και ήταν κάθετος σε αυτό που είπε. Ότι δηλαδή, μια χώρα που έχει υπογράψει μνημόνιο, ελάχιστα περιθώρια έχει για άσκηση πολιτικής, διαφορετικής από αυτή που αυτή που καθορίζει το μνημόνιο. Γι αυτό και, όσο κι αν ζητάει εκλογές η Νέα Δημοκρατία, ακόμα κι αν γίνουν εκλογές, δεν μπορεί – και είναι ερωτηματικό αν θέλει κιόλας – να ασκήσει διαφορετική πολιτική. Πόσο μάλλον αν όταν μια κυβέρνηση κάνει ανασχηματισμό. Γιατί, όσοι ανασχηματισμοί και να γίνουν, η πολιτική είναι η ίδια. Απλά θα την εφαρμόσουν άλλοι υπουργοί. «Νέα πρόσωπα που δεν έχουν φθαρεί από την καθημερινή πολιτική» τους λένε τους νέους υπουργούς.

Οπότε ποιος ο λόγος να γίνει ανασχηματισμός; Ποιος ο λόγος να γίνουν ακόμη πέντε νέα υπουργεία που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα επτά που θα μετονομαστούν; Ο λόγος είναι μόνο ένας. Να βολευτούν τα δικά μας παιδιά. Δηλαδή τα δικά τους παιδιά. Όσα δεν βολεύτηκαν μέχρι τώρα, έμειναν απ’ έξω κι άρχισαν να γκρινιάζουν και να απειλούν ότι θα φύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ που τους υποσχέθηκε ότι θα τους βολέψει, αλλά τους πέταξε στην άκρη. Όλοι αυτοί όμως έχουν μαζί τους κι άλλους. Και μαζί αποτελούν έναν πυρήνα σίγουρων ψήφων που μια κυβέρνηση που παραπαίει, όπως η σημερινή, θα τους έχει ανάγκη στις επόμενες εκλογές, καθώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει πολύ χαμηλά και κινδυνεύει να φτάσει και πάλι σε μονοψήφια ποσοστά. Αλλά και οι ΑΝΕΛ που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα έμπαιναν ούτε στη Βουλή αν γίνονταν σήμερα εκλογές, θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο και να εξασφαλίσουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν. Και στις δύο περιπτώσεις, για να μην πέσουν τα δύο κόμματα στα τάρταρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σιγουρέψουν ότι δεν θα χάσουν ψήφους από τη κομματική τους βάση. Κι αυτό γίνεται μόνο με το βόλεμα ημετέρων. Γιατί το θέμα της άσκησης πολιτικής, το έχουμε ξεχάσει προ πολλού.

Και για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθούν νέες θέσεις συμβούλων και μετακλητών για να προστεθούν στις στρατιές των ήδη υπαρχόντων που βόλεψε από τα πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αυτή. Προσπάθησε να κάνει κάτι η κυβέρνηση με τα κέντρα δανειοληπτών που είπε ότι θα ιδρύσει για να στέλνει τους δανειολήπτες στην αγκαλιά των τραπεζών με τα λεφτά του ΕΣΠΑ. Και την ώρα που η Ελλάδα καταρρέει και κινδυνεύει, την ίδια στιγμή, οι δανειστές της χώρας επανέρχονται με απαιτήσεις νέων μέτρων τα οποία αρχίζουν και συγκροτούν τον πυρήνα ενός νέου 4ου μνημονίου το οποίο μοιάζει πια σχεδόν μονόδρομος, ενώ, ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι βλέπουν και νέες μειώσεις στις συντάξεις τους ως αποτέλεσμα του 3ου μνημονίου, την ώρα που ο κόσμος κάνει ουρές έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ για να πληρώσει με δόσεις το ρεύμα του, όλοι οι δείκτες  της οικονομικής δραστηριότητας  δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει για το προσεχές μέλλον η μοναδική χώρα της ΕΕ σε ύφεση, και ενώ ο αριθμός των ανέργων συνεχίζει να ξεπερνά το 1.100.000, η ίδια αυτή κυβέρνηση ιδρύει 5 νέα υπουργεία σε βάρους του φορολογούμενου πολίτη για να βολέψει τα παιδιά της εν όψει εκλογών. Γιατί, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, πολλοί πιστεύουν ότι οι μέρες της είναι μετρημένες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε προαναγγείλει ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα, ακόμα και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και αλλαγές στις δομές υπουργείων, όπως και τη σύσταση υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με δύο Προεδρικά Διατάγματα που φέρουν την υπογραφή του Πρωθυπουργού συνιστάται αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική όπως επίσης συνιστάται υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ γίνεται ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού. Τα δύο από τα νέα υπουργεία δεν είναι τίποτα άλλο από την αναβάθμιση υπαρχουσών γενικών γραμματειών σε υπουργεία.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ξαφνικά δημιουργούνται εκατοντάδες – για να μην πούμε χιλιάδες – νέες θέσεις για να βολευτούν τα παιδιά της κυβέρνησης κι έτσι να εξασφαλιστούν περισσότερες ψήφοι όταν θα γίνουν εκλογές. Γιατί όλοι αυτοί είναι σίγουρο ότι δεν θα θελήσουν να χάσουν τις καλοπληρωμένες θεσούλες τους. Γι αυτό θα βάλουν λυτούς και δεμένους, όλους τους φίλους και τους συγγενείς τους, τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους, να ξαναψηφίσουν αυτή τη σωτήρια κυβέρνηση, για να συνεχίσουν να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους.

Όμως ατούς τους μισθούς τους πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι Έλληνες, οι οποίοι συσσωρεύονται έξω από τη ΔΕΗ για να ρυθμίσουν το λογαριασμό τους, βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τράπεζες και distress funds. Αυτοί πλήρωνα, πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν για πολλά χρόνια όλους αυτούς τους ημέτερους.