Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι αχτίδα ελπίδας

Μέχρι πριν από 4-5 χρόνια οι εκπαιδευτικοί ακολουθούσαν μια τιμωρητική πολιτική για να λύσουν προβλήματα βίας αλλά και ρατσισμού που προκύπτουν στα σχολεία. Είναι σαφές ότι όπου το επίπεδο της εκπαίδευσης είναι φτωχό αναπτύσσεται ο ρατσισμός.

Ο κ Παναγιώτης Φιλντίσης με την ιδιότητά του του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που διοργανώνει σεμινάρια και για την αντιμετώπιση της “κρίσης” στη διαχείριση του σχολικού περιβάλλοντος, τονίζει στο radio1d.gr ότι θα πρέπει με συμπόνια αλλά και καλή γνώση των προβλημάτων που δημιουργούνται στην τάξη αλλά προέρχονται από  βαθύτερα αίτια, να προσεγγίζονται αυτά τα προβλήματα που δυστυχώς είναι όλο και πιο συχνά.

Στα σχολεία της δεύτερης ευκαιρίας στη Θεσσαλονίκη , αλλά και στις “εκληματικές” πρακτικές που ακολουθούνται και χωρίζουν μέσω ανεξέλεγκτων μετεγγραφών τα σχολεία της Θεσσαλονίκης κυρίως του κέντρου σε “καλά” και “κακά” αναφέρθηκε στο radio1d.gr ο Τριαντάφυλλος Τρανός εκπαιδευτικός που εκπροσωπεί την Γ ΕΛΜΕ.

“Τα φαινόμενα βίας και ρατσισμού μεγαλώνουν όσο μεγαλώνει και η…ψαλίδα” μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Τα σχολεία της δεύτερης ευκαιρίας , είπε είναι μια αχτίδα φωτός για πολλούς και συμβάλουν στη συνοχή της κοινωνίας” τόνισε.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr