Τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός για να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

Με αστυνομική συνοδεία θα ταξιδέψουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό, το Σάββατο.

Η αστυνομία αναμένεται να λάβει δρακόντεια μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ περίπου 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στην Αθήνα.

Συμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται να παράσχει διακριτική αστυνομική συνοδεία σε όλη τη διαδρομή των φιλάθλων του ΠΑΟΚ έως την άφιξή τους στην Αθήνα.

Την υποχρέωση θα αναλάβει η αστυνομική διεύθυνση κάθε περιοχής απ' όπου θα διέρχεται το πούλμαν των οργανωμένων φιλάθλων, μέτρο που προτείνεται για την ασφάλειά τους.

 

Όπως έγινε γνωστό απο αστυνομικές πηγές, η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., σε συσκέψεις που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες, έχει σχεδιάσει πρωτοφανή μέτρα για ποδοσφαιρικό αγώνα, σε όλη την Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ στο γήπεδο θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου για να μην περάσουν αντικείμενα, καθώς και φίλαθλοι χωρίς εισιτήρια.

Στο πλαίσιο των μέτρων απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι φίλαθλοι και των δύο συλλόγων θα οδηγούνται συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο ΟΑΚΑ.

 

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».

 

 

Πηγή: Ναυτεμπορική