Θεοχάρης: Κουρελόχαρτο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

«Η κυβέρνηση προσήλθε απροετοίμαστη, χωρίς σχέδιο και αποδείχθηκε ανίκανη στη διαπραγμάτευση», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

 

«Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε μια δραματική κατάσταση από την προηγούμενη – της οποίας το μεγαλύτερο σφάλμα ήταν ότι δεν έκλεισε την πέμπτη αξιολόγηση- και τώρα η ίδια- τέσσερις μήνες μετά- έχει ήδη κάνει κουρελόχαρτο τοπρόγραμμα της Θεσσαλονίκης διατηρώντας όλους τους φόρους συμπεριλαμβανομένου και του ΕΝΦΙΑ», είπε αρχικά ο κ. Θεοχάρης και συνέχισε: 
«Τώρα έχει την ευκαιρία η κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία. Εφόσον έχουν τεθεί πλέον από την ίδια πέντε συγκεκριμένα προαπαιτούμενα για την επίτευξη της συμφωνίας και έχει κατέβει τόσο χαμηλά ο πήχης, εκείνη θα είναι αποκλειστικά υπαίτια σε περίπτωση αποτυχίας».

 

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα πέντε προαπαιτούμενα της συμφωνίας επισήμανε ότι «αφορούν στην επίτευξη των απαιτούμενων εσόδων από τον ΦΠΑ , τον ενιαίο χαρακτήρα της συμφωνίας, το χαμηλό πρωτογενές πλεόνασμα (1%), τη μη περικοπή μισθών και συντάξεων, την υπόσχεση της αναδιάρθρωσης του χρέους και την αναφορά σε αναπτυξιακό πακέτο».

 

Τέλος για το ζήτημα του ΦΠΑ επισήμανε ότι αν η κυβέρνηση μπορεί να φέρει τα απαιτούμενα έσοδα, οι δανειστές δε μπορούν να θέσουν θέμα συντελεστών.