Την άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας ζητά η ΠΕΔΚΜ

Την άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας διεκδικεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης και τονίστηκε πως δεν νοείται Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς δημοτικούς αστυνόμους.

 

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει διαλυθεί με την ασυδοσία που υπάρχει. Θέλουμε πολλή δουλειά μέχρι να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την πόλη σε μια υποφερτή κατάσταση. Το πρόβλημα είναι τεράστιο” δήλωσε ο δήμαρχος του κεντρικού Δήμου Γιάννης Μπουτάρης.

   
Όπως ενδεικτικά ειπώθηκε στη συνεδρίαση, από τους συνολικά 177 δημοτικούς αστυνομικούς που είχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την επιστροφή όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ ο αριθμός δεν θα ξεπερνά τους 70. “Αυτοί που θα γυρίσουν είναι ελάχιστοι σε σχέση με τη δουλειά που πρέπει να κάνουν. Η δυνατότητα να πάρουμε περισσότερους πρέπει να είναι υποχρεωτική. Δεν μπορεί να μείνουμε με τόσο λίγο προσωπικό και 29 αρμοδιότητες” πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε ότι από το σύνολο των 2.860 δημοτικών αστυνομικών, οι 1.543 μεταφέρθηκαν στην ΕΛΑΣ, οι 564 σε Υπουργεία και 753 σε φυλακές.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρώην δημοτικός αστυνομικός Θεσσαλονίκης Πέτρος Παπαφίλης έκανε λόγο για εθελοντική επιστροφή από όλους τους φορείς, ενώ ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης πρόσθεσε πως “απαίτησή μας είναι όχι απλά η επαναφορά αλλά η αναβάθμιση του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας”.