Λεφτά δεν υπάρχουν…

Δεν ξέρω πώς το έχετε ερμηνεύσει το έργο εδώ και δυο μήνες με την κυβέρνηση, αν δηλαδή το βλέπετε από την άποψη της εθνικής αξιοπρέπειας ή από εκείνη της απελπισίας, αλλά όπως και να το δείτε φαντάζομαι στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξουμε όλοι: θέλουμε λεφτά!

 

Για την ακρίβεια θέλουμε λεφτά και τα θέλουμε τώρα και ακόμα ακριβέστερα τα θέλουμε από αυτούς που δε θα θέλαμε να έχουμε και πολλά πολλά, αφού δεν είναι τίποτα άλλο παρά όργανα του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού. Σας φαίνεται δύσκολη η εξίσωση; Πού να υπολογίσετε και το ότι θέλουμε τα λεφτά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πάρουμε μέτρα (που για κάποιον ανεξήγητο λόγο τα βάζουν ως όρο αυτοί από τους οποίους θέλουμε τα λεφτά) κι αν γίνεται να το παρουσιάσουμε όλο αυτό ως μια νίκη της ηθικής και της εθνικής υπερηφάνειας απέναντι στις δυνάμεις του ευρωπαϊκού σκότους.

 

Αν είσαι άνθρωπος της λογικής λες πως όλα αυτά μαζί δε γίνονται κι αρχίζεις τους συμβιβασμούς, τις υποχωρήσεις κλπ. Αν είσαι, όμως, πολιτικός και δη της ριζοσπαστικής αριστεράς, τότε το ελληνικό λεξιλόγιο προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δημιουργικά βαφτίσια και ανάλογες περικοκλάδες.

 

Αλλά φευ! Όσα λεκτικά και εννοιολογικά τερτίπια κι αν επιστρατεύσεις οι άτιμοι οι αριθμοί επιμένουν να είναι αμείλικτα ίδιοι και στην παρακάτω στροφή οι εκλογικοί πελάτες  του δημοσίου, περιμένουν κανονικά τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Αυτούς, σε αντίθεση με τους δανειστές μας, δεν μπορείς να τους πληρώσεις «με αέρα», όπως δήλωσε σε συνέντευξη ο «σοφός γέροντας» του κόμματος και μέντορας του πρωθυπουργού, Αλέκος Φλαμπουράρης…

 

Τάσος Ρέτζιος – Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr