Το Game of Thrones και ο Μεσαίωνας που έρχεται‏

Μια ανάλυση του Ζακ Αταλί ενός από τους σημαντικότερους διανοητές της Δύσης συνδυάζει και ταυτόχρονα αναλύει το Game of Thrones με το μέλλον στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Ο διανοητής προβλέπει ότι μέχρι το 2035 θα έχει καταρρεύσει η Αμερική κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ από το 2035 έως και το 2060 σταδιακά όλος ο κόσμος θα περάσει σε μια κατάσταση που θα θυμίζει Μεσαίωνα.

Το Game of Thrones είναι ένα επικό έργο που μάς προετοιμάζει γι αυτό που θα ζήσουμε. Το πιο περίεργο απ όλα είναι ότι το κοινό υποδέχθηκε μ ενθουσιασμό το σήριαλ που έχει φανατικούς τηλεθεατές σ όλο τον κόσμο, ταυτιζόμενο με τους ήρωες. Όπως εξηγεί στο radio1d.gr, η δημοσιογράφος Γιώτα Χουλιάρα που έχει σχετικό άρθρο στο περιοδικό Hellenic Nexus, ο πληθυσμός στο μέλλον θα χωριστεί σε υπονομάδες που θα είναι οι πλέον φτωχοι, σε οικοομικούς νομάδες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από βασίλειο σε βασίλειο χωρίς να έχουν πολλά δικαιώματα και οι υπερνομάδες που θ αποτελούν τη νέα ελίτ. Πάντως σύμφωνα με τον Ζακ Αταλί τώρα διανύουμε ακόμη τη φάση της ιδιωτικοποίησης που κυριαρχεί ο νόμος του 24/7 (δουλεύουμε 24 ώρες την ημέρα επί 7 ημέρες).

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr