Το πρώτο παγκόσμιο «cat show» στη Θεσσαλονίκη

Με προσκεκλημένες περίπου 200 γάτες από 16 χώρες του κόσμου διεξάγεται στις 10 και 11 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο κτίριο 2, στη Θεσσαλονίκη το πρώτο παγκόσμιο «cat show».

Το διήμερο συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος εκτροφέων γάτας «Felina Greece», με την υποστήριξη του παγκύπριου συλλόγου εκτροφέων γάτας και τη γερμανική λέσχη γάτας «Stammbaum e.v».

 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά σπάνιες φυλές όπως σφυνξ, γάτες Βεγγάλης, Ταϊλάνδης , Ragdoll, ιερές γάτες Βιρμανίας, Περσικές, Exotic, Βρετανικές κοντότριχες, Σιβηρίας, Main Coon, την εθνική φυλή της Κύπρου, τους γίγαντες της Αφροδίτης, Karilian, Devon Rex και άλλες, ενώ όσοι έχουν γάτες στειρωμένες μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό «γάτας σπιτιού» και να διεκδικήσουν έναν τίτλο.

 

Παράλληλα, στο χώρο της έκθεσης θα φιλοξενούνται φιλοζωικά σωματεία τα οποία θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα που αφορούν την φιλοζωία και θα παρουσιάζουν αδέσποτα γατάκια με σκοπό να υιοθετηθούν.

 

Σημειώνεται ότι η «Felina Greece» είναι ένας σύλλογος εκτροφέων γάτας που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και είναι μέλος του World Cat Federation (WCF), ενός παγκόσμιου οργανισμού ο οποίος εκτός των άλλων, παίρνει μέρος στις διαβουλεύσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ανάπτυξη της νομοθεσίας για τη προστασία και τη καλή διαβίωση των ζώων.