Τουσκ: Εχω «καλό προαίσθημα» για αίσιο τέλος στην ελληνική κρίση

Σε αντίθεση με την αυστηρή προειδοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας με την οποία προειδοποιούσε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια και να συμβιβαστεί ή να επιλέξει την χρεοκοπία, ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι έχει «καλό προαίσθημα για αίσιο τέλος» στο ελληνικό ζήτημα.

 

Παρά τον απαισιόδοξο τόνο στις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προέβλεψε ότι η ελληνική υπόθεση δεν θα καταλήξει σε τραγωδία:

 

«Γίνεται δουλειά και σίγουρα θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμη. Οι τελευταίες ώρες ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμες, αλλά έχω ένα καλό προαίσθημα ότι- σε αντίθεση με τις τραγωδίες του Σοφοκλή- αυτή η ελληνική ιστορία θα έχει αίσιο τέλος».

 

Πρόσθεσε ότι απόψε στην Σύνοδο, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν και το ελληνικό ζήτημα (μαζί με το μεταναστευτικό και τα μεταρρυθμιστικά αιτήματα της Βρετανίας) και ότι ο ίδιος θα επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες.