Αποφυλακίζονται οι Χρυσαυγίτες Γερμενής και Ηλιόπουλος

Αποφυλακίζονται στις 11 Ιουλίου και με περιοριστικούς όρους ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και το στέλεχος του κόμματος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, λόγω παρέλευσης της 18μηνης κράτησης.

 

Ειδικότερεα, στον Γερμενή επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του, της υποχρέωσης εμφάνισης έξι φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της απαγόρευσης μεταφοράς με πλωτά ή εναέρια μέσα και της υποχρεωτικής κατάθεσης του διαβατηρίου του.

 

Στον Παναγιώτη Ηλιόπουλο επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καθώς και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

 

Με εντάσεις ηόγδοη ημέρα της δίκης

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα εν μέσω εντάσεων και με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, καθώς και των συνηγόρων υπεράσπισης των Χρυσαυγιτών.

 

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε, όταν η συνήγορος ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «το απεχθέστερο μόρφωμα της ιστορίας» και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «βορβορώδες έγκλημα».

 

Αυτές οι φράσεις της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του συνηγόρου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, Τάκη Μιχαλόλια, ο οποίος άρχισε να φωνάζει και να παρεμβαίνει στην αγόρευση της συναδέλφου του, ζητώντας να παραμείνει «στους νομικούς χαρακτηρισμούς».

 

Όσον αφορά τις θέσεις των εκπροσώπων των θυμάτων, ολοκληρώθηκαν με τις αγορεύσεις των υπολοίπων συνηγόρων των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι τόνισαν πως η επίθεση που είχαν δεχθεί οι εντολείς τους δεν θα γινόταν εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση και οι διευθύνοντές της.

 

«Έδιναν εντολές και ενέκριναν εγκληματικές δράσεις και επιθέσεις, όπως η συγκεκριμένη σε βάρος του ΠΑΜΕ» τόνισαν οι συνήγοροι των συνδικαλιστών, αναφερόμενοι στην, κατά το κατηγορητήριο, διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

 

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών τόνισαν ότι οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να τεμαχίσουν το κατηγορητήριο και τη δίκη, σαν να επρόκειτο για τέσσερις διαφορετικές δίκες, δηλαδή, τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις σε βάρος του ΠΑΜΕ, των Αιγυπτίων ψαράδων και την εγκληματική οργάνωση αποκομμένη από τη δράση της.

 

«Δεν είμαστε οι πρώτοι τυχόντες, όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι. Είναι πρώτοι τυχόντες οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε επειδή ήταν αντιφασίστας; Προφανώς και όχι. Είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που δέχτηκαν επίθεση για τη δράση τους στη ζώνη του Περάματος; Προφανώς και όχι. Είναι οι Αιγύπτιοι ψαράδες που δέχτηκαν μια ρατσιστική επίθεση; Προφανώς και όχι (?) Δεν γίνεται να έχουν ευθύνη τα χέρια και τα πόδια και όχι ο εγκέφαλος» υπογράμμισαν.

 

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών, οι αντιδράσεις των κατηγορουμένων για την παράσταση της πολιτικής αγωγής πηγάζουν από τον φόβο τους για την αλήθεια και εντάσσονται στην προσπάθεια των κατηγορουμένων βουλευτών να απαλλαγούν από την «ενοχλητική παρουσία» των θυμάτων και των συγγενών τους.

 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι οι συνάδελφοί τους της Πολιτικής Αγωγής θεωρούν ως θέσφατο το παραπεμπτικό Βούλευμα, λόγω «ένδειας στοιχείων» και λόγο για «δριμύτητα και ιδεολογική φόρτιση» στον λόγο της Πολιτικής Αγωγής η οποία «επιχειρεί με ιδεολογικά επιχειρήματα και πολιτικό λόγο» να αντιπαλέψει την ποινική διαδικασία.

 

Ο εκ των συνηγόρων του βουλευτή Γιάννη Λαγού, μάλιστα, υποστήριξε πως οι πολιτικώς ενάγοντες επικαλούνται «διάφορα στοιχεία» με μόνο στόχο να δημιουργήσουν εναντίον του εντυπώσεις. «Θέλησαν να προάγουν τον Γιάννη Λαγό ως τον μεγαλύτερο εγκληματία της χώρας», ανέφερε.