Τσουγκρίζουμε κόκκινα αυγά σήμερα στην Καλαμαριά

Εκδήλωση για το τσούγκρισμα κόκκινων αβγών διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Καλαμαριάς σήμερα Κυριακή του Θωμά στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία δημαρχείου).

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, θα μοιράσει σε όλους όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση  κόκκινα αυγά και τσουρέκια ατομικά, ενώ θα ανταλλάξουν ευχές και θα ακολουθήσει το καθιερωμένο τσούγκρισμα. 

 

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζοντας την παράδοση και παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Επιμορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γηγενών και Παλαιών Καλαμαριωτών αναβιώνει φέτος το έθιμο αυτό, που καθιερώθηκε από τους Καλαμαριώτες το 1946. 

Τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας Κρωμναίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Αγία Παρασκευή» και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καλαμαριάς «ΚΑΛΛΙΣΤΗ» που συμμετέχουν υπόσχονται να διασκεδάσουν όλους – όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση και φιλοδοξούν να τους παρασύρουν στο χορό.

 

Αξίζει να αναφερθεί  ότι οι Καλαμαριώτες μέχρι και το 1960 συγκεντρώνονταν σε τρία κεντρικά σημεία του Δήμου και μαζί με το τσούγκρισμα των πασχαλιάτικων αυγών, αντάλλασσαν ευχές με φίλους και συγγενείς. Τα σημεία αυτά που για χρόνια παρέμειναν τα ίδια ήταν στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μεταμορφώσεως, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μεταμόρφωσης αλλά και στη γωνία Αργυρουπόλεως με Μεταμορφώσεως μπροστά στο καφενείο του μπαρμα-Κώστα.