Βαρουφάκης: Οι πρώτες που θα επαναπροσληφθούν θα είναι οι καθαρίστριες

Συμβολικό και ηθικής σημασίας είναι για το υπουργείο Οικονομικών η διευθέτηση του ζητήματος των απολυμένων καθαριστριών, υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε μαζί τους, κατά την παρουσίαση των νέων γενικών γραμματέων του υπουργείου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση με τις καθαρίστριες ο υπουργός φέρεται να τους είπε ότι θα επανέλθουν οι οργανικές τους θέσεις με νόμο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

“Ενημερωθήκαμε για τα βασικά τους αιτήματα και ενημερώσαμε για τις δικές μας κινήσεις. Προσωπικά θέλω να δηλώσω ότι η διευθέτηση αυτού του ζητήματος είναι συμβολικής και ηθικής ύψιστης σημασίας για εμάς και πολύ χαίρομαι που ολοκληρώνεται” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

 

Πρόθεση και πολύ καλή διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης για να αποκατασταθούν οι άδικες απολύσεις “είδαν” οι καθαρίστριες, όπως είπαν μετά τη συνάντηση και εξέφρασαν την πίστη ότι σε λίγο καιρό θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

 

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των γενικών γραμματέων, ο Νίκος Θεοχαράκης είναι ο νέος γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής και είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση στο EuroWorking Group μαζί με τον νέο επικεφαλής του σώματος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων, κ. Γιώργο Χουλιαράκη.