Βρέθηκαν βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε κατοικημένη περιοχή

Τέσσερα βλήματα από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανακαλύφθηκαν, ένα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εργασιών για το μετρό, και τρία στο Αιγάλεω, μέσα σε κατοικημένη περιοχή!

 

Ειδικά στην περίπτωση του Αιγάλεω, ανακαλύφθηκαν όταν συνεργεία εργατών έσκαβαν για να τοποθετήσουν πλάκες στο πεζοδρόμιο. Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία και στη συνέχεια κατέφθασε κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθαρίσεων Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού.

 

Εκεί, σύμφωνα με το ΓΕΣ, «ανευρέθηκε τη Δευτέρα, 3-11 -2014, βλήμα πυροβολικού 100 χιλιοστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αμερικανικής προελεύσεως», από την ομάδα επιφυλακής του ΤΕΝΞ, έπειτα από σχετική ενημέρωση του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα περιμετρικά του ευρήματος με τη βοήθεια «στρατιωτικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, καθώς και ερευνητή ναρκών, και εντοπίστηκαν δύο ακόμη βλήματα του ίδιου τύπου, καθώς και υπολείμματα από βλήμα όλμου αγνώστων στοιχείων και διαμετρήματος.
Μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του χώρου, τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Πεδίο Βολής Αυλώνα, προκειμένου να καταστραφούν». Μία ακόμη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για το μετρό στη Θεσσαλονίκη, ανέφεραν στελέχη του ΓΕΣ, τα οποία υπογράμμισαν ότι γενικότερα τέτοια ευρήματα αναμένεται να είναι συχνά εκεί.