«Βροχή» πέφτουν οι κλήσεις στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τον απολογισμό για το Δεκέμβριο του 2015, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε συνολικά 8.783 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. τόσο κατά τη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης, από τις 07.30 έως τις 22.00, όσο και κατά τη διεκπεραίωση 167 καταγγελιών, που δέχθηκε η υπηρεσία.

Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν 66 έλεγχοι, σφραγίσεις, μηνύσεις και λοιπές διαδικασίες, όπως αποσφραγίσεις και επανέλεγχοι, που αφορούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκαν 551 ενστάσεις – αιτήματα πολιτών και διατέθηκε προσωπικό για επτά δράσεις κατά του παράνομου υπαίθριου εμπορίου σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Κατά τον τρίτο μήνα επαναλειτουργίας της υπηρεσίας αστυνομεύθηκαν οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σταθερή βάση στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λεωφόρο Νίκης, Βασ. Όλγας, Εγνατία και  κατ’ αναλογία προς το διαθέσιμο δυναμικό, στις οδούς Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π. Π. Γερμανού, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Βασ. Γεωργίου και στον άξονα της Αγίας Σοφίας.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στους ποδηλατόδρομους και στην αποτροπή της παράνομης στάθμευσης κατά τις ώρες αιχμής στην εορταστική περίοδο, με στόχο την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών που διέρχονται από το κέντρο της πόλης μέσω Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέσα στον Δεκέμβριο του 2015 πραγματοποιήθηκαν 168 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.

Για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου η Δημοτική Αστυνομία διατηρεί το υφιστάμενο επιχειρησιακό της σχέδιο, προετοιμάζοντας μια σειρά από δράσεις για το νέο έτος, με έμφαση στην ελεγχόμενη στάθμευση, στον εντοπισμό αλλά και την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων.