Χ. Θεοχάρης: Επανεξέταση για το μέρισμα μόνο για όσους κόπηκαν για «λίγα ευρώ»

Δεν έχει τεθεί ζήτημα τροποποίησης των κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως ειδικά σε περιπτώσεις όπου οι αιτήσεις απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας, θα εξεταστεί το εάν υπάρχει λόγος για τυχόν αλλαγές.

Επίσης ανακοίνωσε, πως το μέρισμα θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων.
Σε ό,τι αφορά την έως τώρα πορεία της διαδικασίας των αιτήσεων, ο κ. Θεοχάρης είπε πως προχωρά «ομαλά» και μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις.

Αντίθετα, έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, με τις περισσότερες απορρίψεις να οφείλονται στο γεγονός ότι οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης.
Ο κ. Θεοχάρης, εκτίμησε πως συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο μπορεί να «αγγίξει» περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες καταβολής του μερίσματος, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως οι πιστώσεις θα γίνουν κατά το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, σε συνεργασία με τις τράπεζες.
Όσον αφορά τα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά στην οικογένεια όπου φιλοξενείται.

 

 

Πηγή: Ναυτεμπορική