Ξεκινά αύριο η έκτακτη διήμερη Αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Μόνο με ραντεβού, αύριο 26 και μεθαύριο 27 Αυγούστου 2020 ♦ Σίμος
Δανιηλίδης: «Έκκληση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας να συμμετέχουν»

Ξεκινά αύριο Τετάρτη 26 από τη Δ.Ε. Συκεών και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 27
Αυγούστου στη Δ.Ε. Νεάπολης η έκτακτη διήμερη εθελοντική Αιμοδοσία Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ανταποκρινόμενος στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των νοσοκομείων για αίμα και απευθύνοντας μαζική έκκληση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη όλων για ανταπόκριση.

Με σύνθημα «Συνεχίζουμε να προσέχουμε, συνεχίζουμε να βοηθάμε» και μόνο με ραντεβού, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και προστασίας, από τις 8:30 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τα ειδικά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων Θεσσαλονίκης θα περιμένουν τους εθελοντές, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές) και την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125).

«Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, αλλά συνεχίζουμε να
προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, γινόμαστε δωρητές οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται» σημειώνουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, επισημαίνοντας «τις τραγικές ελλείψεις που καταγράφονται ειδικά το καλοκαίρι, με τον αριθμό των αιμοδοτών να μειώνεται, τις ανάγκες σε αίμα να αυξάνονται, τα χειρουργεία να αναβάλλονται και τους ασθενείς να αγωνιούν…».

Επειδή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού,
καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών, στο τηλέφωνο 2313.313 151.