Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen

ΦΩΤΟ: REUTERS

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της Volkswagen υπέβαλε ο Mάρτιν Βίντερκορν, εν μέσω του σκανδάλου που συνταράσσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Βίντερκορν ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την υπόθεση χειραγώγησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων.

Ακολούθως, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής εταιρείας, η οποία ηγείται στον κλάδο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Η παραίτησή μου ελπίζω να αποτελέσει μία νέα αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η απόφασή του κινείται προς το συμφέρον της εταιρείας.

«Η διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης πρέπει να συνεχιστεί με διαφάνεια» υποστήριξε παράλληλα, διευκρινίζοντας ότι μόνο έτσι η εταιρεία θα ανακτήσει την απολεσθείσα εμπιστοσύνη. «Είμαι πεπεισμένος ότι η Volkswagen θα ξεπεράσει αυτή την κρίση» κατέληξε.

 

Fitch: Απειλεί με υποβάθμιση την Volkswagen

Με υποβάθμιση της αξιολόγησης «Α» απειλεί την Volkswagen ο αμερικανικός οίκος Fitch, εν μέσω του σκανδάλου που συνταράσσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, η φήμη της εταιρείας έχει πληγεί σημαντικά, λόγω των καταγγελιών για χειραγώγηση των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων. Παράλληλα, ο Fitch προειδοποιεί ότι το πρόστιμο, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να επιβληθεί στην εταιρεία, θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο.

Πάντως, διαβεβαιώνει ότι τα οικονομικά μεγέθη της VW επαρκούν ώστε να απορροφήσουν τη ζημιά, που υπέστη η εταιρεία. «Η έκταση της μετάδοσης της κρίσης είναι ασαφής καθώς είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι πιθανές απώλειες σε έσοδα και κερδοφορία τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια» σπεύδει να διευκρινίσει, καταλήγοντας.