Δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου της ΔΕΘ για την Agrotica

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Η εταιρεία μας αποφάσισε να ματαιώσει την εκδήλωση των εγκαινίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της έκθεσης» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, σχετικά με τη ματαίωση της προγραμματισμένης τελετής εγκαινίων της 26ης Agrotica, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί οι αγρότες στην πλατεία της ΧΑΝΘ και υπήρχαν κάποιες μικροεντάσεις» είπε ο κ.Ποζρικίδης εξηγώντας: «θεωρήσαμε καλό ότι δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω ένταση, ειδικά όταν άρχισαν κάποιες διαμαρτυρίες λίγο έντονες έξω από το Ι.Βελλίδης».

«Η έκθεση είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, όχι μόνο στην Ελλάδα. Θέλαμε να παραμείνει μία γιορτή του πρωτογενούς τομέα και όχι να σημαδευτεί από οποιαδήποτε πιθανότητα επεισοδίων ή άλλων γεγονότων, που θα έβλαπταν την εικόνα και της έκθεσης και της πόλης» πρόσθεσε.

«Έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση ή θα κάναμε τα εγκαίνια με σημαντική πιθανότητα αυτή η ένταση να πάρει κάποιες διαστάσεις ή να ματαιώναμε τα εγκαίνια, προκειμένου να διαφυλάξουμε την καλή λειτουργία της έκθεσης» δήλωσε, εξάλλου, στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας. «Πήραμε την απόφαση σε συνεννόηση με τον υπουργό, μιλήσαμε και με τον δήμαρχο, ο οποίος είχε την ίδια άποψη, δεν υπήρχε λόγος να επιμείνουμε στα εγκαίνια και να προκληθεί μία πολύ μεγάλη ένταση, τη στιγμή που αυτή η έκθεση είναι μία μεγάλη γιορτή» διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Η Agrotica προσφέρει πάρα πολλά πράγματα στην ελληνική και τοπική οικονομία – πρέπει να σας πως ότι όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα- το δεχόμαστε το μήνυμα από την πόλη. Το βασικό μας μέλημα είναι να προστατέψουμε την καλή λειτουργία της έκθεσης».