3 tips για να μην ξεφύγετε από τη δίαιτά σας

Ο Ted Spiker συγγραφέας της σειράς βιβλίων ‘You’ συμβουλεύει τις γυναίκες μέσα από το νέο του βιβλίου ‘Down Size’ για τον τρόπους με τους οποίους μπορούν να μην κάνουν ατασθαλίες κάθε φορά που κάνουν δίαιτα.  Υπάρχουν 3 μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να μην ξεφύγουμε από τον στόχο μας και να καταφέρουμε να χάσουμε κιλά.

 

Αποφασιστικότητα: Για να αποφύγετε τους πειρασμούς πρέπει να έχετε στρατηγική. Κάθε φορά που μπορεί να βρεθείτε σε μια περίσταση που θα σας βγάλει από τη δίαιτά σας πρέπει να ξέρετε πως θα αντιδράσετε. Για παράδειγμα αν σας προσφέρει κάποιος σοκολάτα, μην σκεφτείτε ‘γιατί, όχι’, αλλά σκεφτείτε εάν είναι η ιδανική μέρα για να φάτε γλυκό. Εάν οι φίλοι σας παραγγείλουν, επιλέξτε λαχανικά, εάν οι συνάδελφοι σας φέρνουν γλυκά συνέχεια στο γραφείο φάτε ένα την εβδομάδα και αν είστε σε ένα εστιατόριο πάρτε ορεκτικό ή επιδόρπιο, ποτέ και τα δύο.

 

Μην καταπιέζεστε: Οι δίαιτες καθορίζουν τι θα φάμε, ποτέ θα το φάμε και πώς. Είναι μια καταπιεστική διαδικασία που μόνο εάν δεχθείτε ότι το κάνετε από επιλογή θα πετύχει. Για παράδειγμα μην λέτε στον εαυτό σας ‘δεν κάνει να φάω γλυκό’ αλλά ‘δεν τρώω γλυκό αυτή την περίοδο’.

 

Μην μετράτε τις θερμίδες που παίρνετε αλλά αυτές που καίτε: Οι άνθρωποι που κρατούν ημερολόγιο με τη διατροφή τους κάθε φορά που κάνουν δίαιτα έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν κιλά. Όμως, ο Spiker συμβουλεύει ότι είναι προτιμότερο να κρατάμε σημειώσεις για τις θερμίδες που καίμε μέσω της γυμναστικής και να στοχεύουμε σε περισσότερη άσκηση.