Έναρξη αιμοδοσίας από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Από τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων αρχίζει το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, η εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας που οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο της τακτικής «Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς», της πρώτης για το 2015.

 

Θα διαρκέσει έως τις 6 Μαρτίου και θα φιλοξενηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου, με κεντρικό σύνθημα «Συμμετέχω».

 

Η αιμοδοσία διεξάγεται με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και  Γ.Παπανικολάου, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Στο πλαίσιό της οι συμπολίτες μας, εκτός από αίμα, μπορούν να προσφέρουν και αιμοπετάλια, καθώς και να δηλώνουν συμμετοχή στα Δίκτυα Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.

 

Νέοι με αναπηρία ενημερώνουν τους πολίτες

 

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προσέλκυση του ενδιαφέροντος όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, αλλά πρώτα απ’ όλα η σωστή και πλήρης ενημέρωσή τους. Προς την κατεύθυνση αυτή το προηγούμενο χρονικό διάστημα η διοίκηση, μαζί με στελέχη και εργαζόμενους των κοινωνικών υπηρεσιών, περιόδευσαν σε λαϊκές αγορές και κεντρικά σημεία μαζικής συνάθροισης διανέμοντας  πληροφοριακά φυλλάδια.

Σε μία από αυτές τις περιοδείες, μάλιστα, με επικεφαλής το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Τάσου Τσακιρίδη και του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δημήτρη Απατσίδη, ωφελούμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Συκεών ανέλαβαν το έργο της ενημέρωσης των συμπολιτών μας και της πρόσκλησης για ένταξη στον ελπιδοφόρο αγώνα της ανθρωπιάς, του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς.

 

Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας

 

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 28/2: 9π.μ.-2μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Πεύκων
Κυριακή 1/3: 8π.μ.-2μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)
Δευτέρα 2/3: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 3/3: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 4/3: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Πέμπτη 5/3: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημ. κατάστημα Νεάπολης, και 9π.μ.-2μ.μ. // Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου

Παρασκευή 6/3: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημ. κατάστημα Νεάπολης

 

Αρωγοί του δήμου είναι η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι ιεροί ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, το Κέντρο Εργάνη, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και πολλοί άλλοι σύλλογοι, σωματεία και τοπικοί φορείς.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr