Ποινική δίωξη στην Κ. Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε σε βάρος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καθώς λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Συγκεκριμένα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.

Η απόφαση της 12ης Ιανουαρίου από την κ. Σαββαίδου , η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, προέβλεπε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί  μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται, ότι  προκαταρκτική έρευνα για τη κ. Σαββαίδου άρχισε μετά από μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Πηγή: Ναυτεμπορική