Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε η Κ. Σαββαΐδου

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελικής Τριανταφύλλου, η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου που είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Η κ. Σαββαΐδου ζήτησε προθεσμία για να λάβει γνώση της δικογραφίας.

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου.

Η γενική γραμματέας εσόδων, την παραίτηση της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, εκλήθη από τους εισαγγελείς Δραγάτση και Τριανταφύλλου, για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, μία μέρα μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.